Petit high tea in combinatie met gerookte thee

Tussendoortje

15 maart 2018

Ingrediënten

Recept voor 25 personen:

Chocotaartje met Aji Ichi Shibori gel
6 g Gelatineblaadjes
500 ml Debic Chocolademousse
100 g Chocoladebrownie
60 ml Debic Room 35%
40 g Glucose
30 g Cacaopoeder
70 ml Water
100 ml Aji Ichi Shibori
1 g Agaragar
25 Stuks Limoencress

Rozenpudding met rozenbottelhibiscus en rozenkroepoek
1000 ml Debic Panna Cotta
20 ml Rozenwater
200 ml Rozenbottelsap
2 g Agaragar
10 Stuks Eetbare bloemen
25 Stuks Rozenkroepoek

Gorgonzola dolce parfait met groene appel
500 ml Debic Parfait
75 g Gorgonzolaparfait
1 Granny Smith-appel
25 Stuks Appelcress

Crème Brûlée Earl Grey
1000 ml Debic Crème Brûlée Bourbon
100 ml Earl Grey-likeur
50 ml Sterke Earl Grey-thee

Ontdek de recepten met de zuivelspecialiteiten van Debic. Bereken uw kostprijs van dit gerecht.

Bereiding

Gerookte thee is meestal zwarte thee die een aantal uur tot dagen op smaak wordt gebracht boven een vuurtje bedekt met nat hout. De rook geeft jodium, leer en kruidige tonen aan de thee, wat sterkte associaties met whiskey geeft. Deze thee zet u perfect met bronwater van 95 °C. Laat gedurende 3,5 minuut trekken.

Chocotaartje met Aji Ichi Shibori-gel
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de Debic Chocolademousse luchtig en breng over in een spuitzak. Portioneer in siliconenvormen en dek af met een chocoladebrownie. Plaats in de vriezer. Kook voor de chocoladespiegel de Debic Room 35%, samen met de glucose, het cacaopoeder en het water op tot 105 °C. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe en passeer door een fijne zeef. Koel terug tot 40 °C en glaceer de bevroren chocolademousse af. Laat in de koeling ontdooien. Kook voor de gel de Aji Ichi Shibori op met de agaragar gedurende 3 minuten. Koel terug en blender tot een gladde gel. Werk de chocoladetaarten af met de gel en een blaadje limoencress.

Rozenpudding met rozenbottel-hibiscus en rozenkroepoek
Smelt de Debic Panna Cotta en voeg het rozenwater toe. Portioneer in de 3D-mallen en laat opstijven in de koeling. Plaats in de vriezer en los de ballen. Kook het rozenbottelsap enkele minuten op, samen met de agaragar, en koel terug. Blender tot een gladde gel en breng over in een spuitzak. Frituur de rozenkroepoek en werk af met gel van rozenbottel, rozenblaadjes, viooltjes en hibiscusbloem.

Gorgonzola dolce parfait met groene appel
Verwarm 100 ml Debic Parfait, samen met 75 gram gorgonzola dolce. Roer glad en koel terug. Klop de rest van de Debic Parfait luchtig en spatel er de afgekoelde gorgonzolacrème door. Breng over in een spuitzak en portioneer in halvebalsiliconenmatten. Plaats in de vriezer en plak twee halve ballen tegen elkaar. Werk af met fijne brunoise van groene appel en appelcress.

Crème Brûlée Earl Grey
Verwarm de Debic Créme Brûlée tot het kookpunt en voeg de Earl Grey-likeur en de sterke Earl Grey-thee toe. Portioneer in de schaaltjes en laat opstijven in de koeling. Bestrooi met suiker en brand af met een gasbrander
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief