Makreelburger

Broodje

12 maart 2018

Ingrediënten

Recept voor 10 personen:

Makreelbroodjes
20 Makreelfilets
20 g Zout
300 ml Debic Culinaire Original
50 g Broodkruim
20 g Eiwit
5 g Sesamzaadjes
100 ml Debic Bakken & Braden

Ingelegde komkommer
200 ml Suikerwater (1:1)
200 ml Wittewijnazijn
1 g Zout
3 g Mosterdzaad
1 Komkommer

Gegrilde makreel
3 Makreelfilets
200 g Zout
1 Citroen

Crème van gerookte makreel
1 Gerookte makreel
200 ml Debic Culinaire Original
10 ml Rookwater

Mierikswortelcrème
250 g Mayonaise
250 g Zure room
50 g Mierikswortel
20 g Viskuit
2 g Zout

Garnituur
1 Kropsla
1 Limoen

Ontdek de recepten met de zuivelspecialiteiten van Debic. Bereken uw kostprijs van dit gerecht.

Bereiding

Makreelbroodjes
Cutter de makreel fijn met zout en meng met de Debic Culinaire Original, het broodkruim en het eiwit. Vorm tot grote ballen die aan de onderkant plat zijn en bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes. Stoom op 100 °C gedurende 6 tot 10 minuten. Bak de makreelbroodjes in de Debic Bakken & Braden rondom bruin en snijd doormidden.

Gegrilde makreel
Leg de makreelfilets met de velzijde op het zout gedurende 20 minuten. Verwijder het zout en dep goed droog. Prepareer de barbecue. Portioneer de makrelen in tien gelijke delen en gril de makreelfilets op de huidzijde, verwijder achteraf de huid. Werk af met fijngeraspte limoenzestes en citroensap.

Ingelegde komkommer
Kook het suikerwater samen met de azijn, het zout en mosterdzaad op en koel terug. Snijd de komkommer in dunne plakjes en schenk er de afgekoelde massa op. Bewaar in de koeling.

Crème van gerookte makreel
Draai de gerookte makreelfilets tot een gladde crème in de blender, samen met de Debic Culinaire Original. Passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met het rookwater.

Mierikswortelcrème
Meng alle ingrediënten en bewaar in de koeling.

Garnituur
Was de kropsla en leg op ijswater.

Afwerking

Besmeer de onderzijde van het broodje met de crème van gerookte makreel. Werk verder af met de kropsla, gegrilde makreel, ingelegde komkommer en mierikswortelcrème en plaats de bovenzijde erop.
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden








Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief