Kreeft met tagliatelle en Nantuasaus

schelp & schaaldieren

16 april 2018

Ingrediënten

Recept voor 10 personen:

Kreeft met tagliatelle
800 g Tagliatelle
5 Kreeften
5000 ml Court-bouillon
50 ml Debic Bakken & Braden
500 g Jonge prei
30 Kerstomaatjes

Nantuasaus
400 ml Kreeftenbisque
300 ml Visfumet
100 ml Witte wijn
200 ml Debic Culinaire Original
100 g Boter
30 ml Citroensap
3 g Peper
5 g Zout

Garnituur
1 Sinaasappel
200 g Lente-ui

Ontdek de recepten met de zuivelspecialiteiten van Debic. Bereken uw kostprijs van dit gerecht.

 

Bereiding

Kreeft met tagliatelle
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water. Kook de kreeften gaar in de court-bouillon. Decorticeer de kreeften en houd warm. Snijd de jonge prei in fijne julienne en stoof deze samen met de kerstomaatjes gaar in de Debic Bakken & Braden.

Nantuasaus
Kook de kreeftenbisque, de visfumet en de witte wijn samen op. Laat reduceren tot 2/3. Voeg de Debic Culinaire Original toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Monteer de saus met de ijskoude boter. Breng op smaak met het citroensap, de peper
en het zout.

Garnituur
Snijd de sinaasappel 'à vif'. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

OPBOUW
Schik de tagliatelle op het bord. Verdeel de kreeft over de tagliatelle. Presenteer er de gestoofde groentjes bij. Oversaus het geheel met de Nantuasaus.

AFWERKING
Werk af met de partjes sinaasappel en de lente-ui.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden








Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief