Wat is de overeenkomst tussen een schilder en een chef?

Marc's opinie over convenience in foodservice

26 april 2017

Collega foodservice professional Marc is al enkele dagen bezig over schilders. Nu heeft hij er een opiniestuk over geschreven en de vergelijking gemaakt met een chef. Over hoe convenience in foodservice echt wel zijn plaats heeft zo lang er maar onderscheidend vermogen gecreëerd wordt.

Net zoals een schilder zelf zijn verf niet maakt, moet een chef ook niet alles zelf maken. De mate waarop hij dat wel of niet doet die wordt in grote mate bepaald door het type zaak en de manier waarop hij onderscheidend wil zijn. Onderscheidend vermogen is wel de cruciale factor. Een chef heeft namelijk grote uitdagingen. Als een bepaalde mate van convenience daarin kan helpen dan is daar niets mis mee. Er zijn genoeg manieren om op basis van convenience het verschil te maken op het bord. Verschil moet er wel zijn. Eenheidsworst en snel geldgewin zijn niet goed te praten. Creativiteit op basis van producten die bijdragen aan efficientie en rentabiliteit zijn dat wel.

Benieuwd naar het opniestuk van Marc? Kijk hier en leer wat meer over onze Foodservice Community collega.  

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief