Stageplaats bieden?

Juist nu doen!

08 maart 2021

Sommige studenten worden er moedeloos van: een stageplaats vinden is deze winter een heel lastige opgave. Ook horeca- en cateringbedrijven bieden nauwelijks stageplaatsen aan. Dat is op den duur slecht voor de branche. Terwijl het aanbieden van stageplaatsen ook kansen biedt.

Studenten van horecaopleidingen of de hotelschool hebben door de lockdown grote moeite om stageplaatsen te vinden. Inmiddels hebben honderden studenten zorgen over mogelijke uitloop van hun studie. Anderen doen vervangende stages buiten de branche, zoals bijvoorbeeld bij bedrijven als Unilever. Het risico hiervan is dat het zou kunnen dat de komende lichting studenten minder praktijkervaring en affiniteit heeft dan gebruikelijk, als gevolg van de veranderde stages. Je ziet ook dat jonge mensen hierdoor de branche verlaten. Voor de lange termijn is de huidige situatie heel ongunstig.

Volgens experts biedt werken met studenten veel voordelen, die goed passen in deze moeilijke tijd. Jonge mensen, studenten komen met veel innovatieve ideeën. Ook de studenten zelf pleiten ervoor dat zij nu mogen meekijken en -helpen bij het crisismanagement.

Het voelt misschien een beetje vreemd, maar je zou juist nu stageplaatsen moeten aanbieden. Dat kun je doen door contact op te nemen met het scholen in je eigen regio.

De Foodservice Community draagt zijn steentje bij en werkt samen met Hotel Management School Maastricht dit jaar om door de studenten een mooi onderzoek uit te voeren voor Nederland en België in het kader van digitale gastvrijheid. In het najaar zal hier ook training hierover voor onze leden kostenloos ter beschikking worden gesteld.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief