Waarom is een witte kassa interessant voor de horeca?

Bron: Lightspeed

06 februari 2018

Enkele weken geleden maakten wij onze samenwerking met de Belgian Restaurants Association en Fair Play beweging bekend. Deze partijen bieden steun aan restaurateurs die een kassa met actieve belastingmodule, ofwel witte kassa, gebruiken. B.R.A. is ook partner van Lightspeed, het geregistreerde kassasysteem speciaal voor de horeca. Hier zijn drie hoofdredenen waarom een witte kassa interessant is voor uw restaurant.

De witte kassa is wettelijk verplicht

Belgische restauranthouders die in hun zaak meer dan 25.000 euro aan omzet draaien zijn sinds 2016 verplicht om een witte kassa (GKS) te hebben. 

De Belgische regering wilt belastingfraude in de horeca bestrijden. Dat is begrijpelijk. Het is daarom een goed idee om met een geregistreerd kassasysteem te werken als u boetes wilt voorkomen. Bij de eerste serie checks kan een belastingpartij boetes opleggen van 1.500 euro. Na de tweede overtreding stijgt de boete naar 3.000 euro en kan het zelfs oplopen naar 5.000 euro bij drie overtredingen. Erg zonde van het geld.

Aanschaf van een geregistreerd kassasysteem is aftrekbaar

Investeringskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Zo is de aankoopprijs van de kassa en de zwarte doos is 4% aftrekbaar.

Lightspeed kassa op de iPad

Met een geregistreerd kassasysteem worden verkooptransacties automatisch verwerkt. Hiermee versimpelt u uw belastingaangifte en helpt u de administratie op orde te houden. Met het Lightspeed kassasysteem maakt u binnen enkele minuten een menu, stelt u uw vloerplan direct via de software op en kunt u de cijfers en prestaties van uw bedrijf analyseren.

●      Kassa-software waarmee u met een vloerplan uw hele zaak eenvoudig beheert, ook bij meerdere verdiepingen.

●      Betrouwbare back-up van al uw gegevens, veilig opgeslagen in een cloud en altijd toegankelijk.

●      Sneller bestelproces dankzij de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van een iPad.

●      Flexibele betalingsproces. U beslist welke betaalmethoden door uw zaak worden geaccepteerd.

●      Ongekende modulariteit. Heeft een verandering in de marktprijs invloed op uw menu? Geen probleem; uw menu kunt u binnen een paar minuten aanpassen.

●      Het Lightspeed kassasysteem kan volledig aangepast worden naar de behoeftes van uw bedrijf. Restaurant, café of food truck? Lightspeed staat voor u klaar!

●      U kunt klantprofielen maken voor reguliere bezoekers.

●      Volledig zicht op uw bedrijf met gedetailleerde rapportages. Analyseer uw inkomsten, prestaties, activiteiten en verkoop.

Meer info? Klik hier. 

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief