Foodservice trend 2017 uitgelicht.

Het belang van herkomst.

04 januari 2017

Aan het begin van het jaar worden vaak trendoverzichten en voorspellingen gemaakt. Zo ook voor de foodservice sector. In onze Foodservice Community volgen we graag trends en evoluties in onze sector. Eén van de trends is het belang van herkomst. En die kan je op vele manieren invullen.

Olijfolie en wijnen uit de eigen streek, lokale vleessoorten, plaatselijke specialiteiten en producten die beschermd worden door een ‘appellation contrôlée’ zijn allemaal in trek. Ook foodservice aanbieders die ter plaatse hun producten bereiden en verkopen aan de consument springen mee op deze trein. Een goed voorbeeld hier is Cru, het nieuwe concept van Colruyt. Dit winkelconcept is anders dat wat we gewoon zijn van de supermarktketen. 

Zowel de aandacht voor het aantal kilometers dat producten afleggen, als het vertrouwen in lokale producten worden hoog in het vaandel gedragen door de consument. Het vertrouwen groeit wanneer consumenten weten dat producten van eigen bodem afkomstig zijn. Versheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn hier buzzwords. De producten worden lokaal geproduceerd en gecontroleerd. Dichter dan de groenten en fruit uit je eigen tuin kom je niet. 

Denk ook aan de speciale varkens- of runderrassen, authentieke druivensoorten, bieren met een speciaal verhaal of groenten en fruit die op bijzondere wijze of speciale grondsoorten (‘terroir’) gekweekt werden. Wanneer je als bedrijf open communiceert over de herkomst van je product, wek je meer vertrouwen bij de consument

Benieuwd welke trends nog actueel zijn en wat dit betekent voor jouw bedrijf? Volg onze Foodservice Community of schrijf je in voor ons panel dan zit het trendoverzicht binnenkort in je mailbox. 

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief