Hoe belangrijk zijn professionele video’s in foodservice?

31 maart 2021

We vroegen in ons zesde Foodservice Community onderzoek naar het belang van online video’s als bron van professionele informatie. Een ruime meerderheid geeft aan wel eens video’s voor zakelijk gebruik online te bekijken.

Bijna zestig procent van de respondenten uit het Belgische foodservicekanaal bekijkt wel eens filmpjes die helpen bij het dagelijkse werk. Binnen horeca wordt het meest online video’s gekeken voor zakelijk gebruik en binnen QSR het minste. Binnen de gewesten zijn geen verschillen zichtbaar.


De top 5 waarvoor men online video's gebruikt:

1. Recepten (83%)
2. Werking apparatuur (43%)
3. Reportages m.b.t. producten/ fabrikanten (38%)
4. Trends (36%)
5. Reportages van vakgenoten (36%)


Bijna de helft van de ondervraagden heeft de afgelopen drie maanden minimaal wekelijks online gekeken naar video’s voor zakelijk gebruik. Dertig procent kijkt enkele keren per maand naar online video's. Binnen QSR is dat hoger (36%). Een kwart geeft aan enkele keren per week online te gaan om vakgerelateerde video’s te bekijken. Binnen horeca is dat negenentwintig procent.


Hierbij zien we ook verschillen tussen de gewesten. In Wallonië/Brussel (28%) kijkt men vaker enkele keren per week voor zakelijk gebruik online dan in Vlaanderen (23%). Achttien procent geeft aan wekelijks professionele video’s te bekijken.


De kanalen om die filmpjes te bekijken zijn in volgorde van belangrijkheid Youtube, Facebook, websites van leveranciers of grossiers en websites van vakbladen. Professionals uit het QSR kanaal zitten beduidend meer op Facebook. Websites van fabrikanten scoren dan weer opvallend hoger in het cateringsegment.


Foodservice professional en op zoek naar nog meer interessante informatie? Wordt dan Foodservice Community panellid en ontvang gratis updates via onze nieuwsbrief.


Interesse in het volledige rapport van het 6de Foodservice Community onderzoek? Mail carolien@foodservicecommunity.be

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief