Food tech start-up Deliverect haalt 16.25 miljoen euro binnen voor internationale uitbreiding

05 mei 2020

Bron: persbericht GENT, BELGIË, 29 APRIL 2020, 10.00U CEST – Deliverect (www.deliverect.com), de Belgische start-up die de restaurantsector transformeert met online beheersoftware voor maaltijdbezorging, heeft vandaag aangekondigd dat het 16,25 miljoen euro heeft ontvangen in een tweede financieringsronde, die geleid werd door OMERS Ventures. Ook de bestaande investeerders Newion en Smartfin, net als de oprichters van Deliverect zelf, namen deel aan deze kapitaalronde.

De software van Deliverect koppelt online bestelplatformen zoals Uber Eats, Deliveroo en Takeaway.com/Thuisbezorgd aan het kassasysteem van restaurants, waardoor online bestellingen op één plek kunnen worden beheerd. Dankzij deze automatisering hoeft het zaalpersoneel niet langer verschillende tablets in de gaten te houden, en moeten bestellingen niet langer handmatig overgetypt worden in de kassa. Dit verlaagt de werkdruk van het personeel aanzienlijk en vermindert drastisch de kans op fouten. 


Deliverect wordt ook steeds vaker gebruikt door ‘virtuele’ restaurants, keukens waar enkel gekookt wordt met het oog op thuisbezorging. Voor deze ondernemingen staat goed eten voorop, maar spelen ook efficiëntie en technologie een cruciale rol om merkloyaliteit op te bouwen bij klanten. Nu het aantal virtuele restaurants op de markt toeneemt en ook detailhandels en producenten van consumentengoederen steeds meer beginnen met bezorging, wil Deliverect wereldwijd hét portaal voor online ordering en delivery worden. 


De afgelopen maand moesten restaurants over heel Europa de deuren sluiten omwille van overheidsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten vertragen. Om de impact op de sector te beperken, is Deliverect de laatste weken druk bezig geweest om horecabedrijven te helpen op korte tijd over te schakelen naar online delivery en take-away. Het bedrijf ziet ook af van alle installatie- en activeringskosten voor restaurants die zich aansluiten. Verder zijn er nieuwe maandelijkse abonnementen gelanceerd die op elk moment kunnen worden opgezegd. Deliverect laat ook de installatiekosten vallen voor ‘Click & Collect’, zijn online bestelmodule, en rekent niets aan voor de eerste zes weken van het abonnement. 


Deliverect heeft sinds zijn oprichting in 2018 al meer dan 3,5 miljoen bestellingen verwerkt. Het bedrijf, dat een team van 50 medewerkers heeft in verschillende landen, heeft in België en Nederland klanten als Bavet, Salsa Shop, Lucy Chang en Pizzabakkers. Ook multinational Unilever gebruikt Deliverect om haar bedrijfssystemen aan Deliveroo en Uber Eats te koppelen, en zo rechtstreeks Ben & Jerry’s en Magnum aan de eindconsument te bezorgen. 


De investering zal worden gebruikt voor verdere onderzoeks- en productontwikkeling, en om de marktpositie van Deliverect in Europa te consolideren en internationale uitbreiding te ondersteunen. Jambu Palaniappian, Managing Partner bij OMERS Ventures, wordt lid van de raad van bestuur van Deliverect. 


Mede-oprichter van Deliverect Zhong Xu: “Met Deliverect wilden we altijd al restaurants de tools geven die ze nodig hebben om te blijven concurreren in een digitale wereld. Ik ben opgegroeid in de horeca, dus ik ben me heel erg bewust van de vaak kleine marges en de fundamentele behoefte om zoveel mogelijk klanten te bedienen. Ons team van oprichters is bovendien verantwoordelijk voor het creëren van een van de allereerste iPad-gebaseerde kassasystemen, dat nu over de hele wereld wordt gebruikt. We hebben dus van beide kanten uitdagingen in deze branche ervaren. Met de toename van online bezorgdiensten verdienen restaurants het om van al deze kanalen te kunnen profiteren. Vooral in het huidige klimaat helpen we restaurants om aanwezig te zijn op al deze verschillende platformen, zodat ze inkomsten kunnen genereren met behulp van een online aanbod.” 


Het platform vereenvoudigt de dagelijkse bedrijfsvoering van restaurants door een enkele interface te bieden voor online bestellingen, met geconsolideerde rapportage en voorraadbeheer. Ook het beheren van online menu’s wordt sterk vereenvoudigd: menu’s uploaden en updaten kan in één keer, om ze vervolgens te delen op meerdere bezorgplatformen. Restaurants kunnen binnen een paar uur actief zijn via Deliverect. 


Volgens Jambu Palaniappian, Managing Partner van OMERS Ventures, speelt Deliverect in op de groei van online delivery en de daaruit resulterende behoefte aan digitale innovatie in de restaurantsector. “Onder normale omstandigheden creëert de groei van maaltijdbezorging nieuwe kansen voor eigenaars om hun bedrijf te laten groeien. Nu we gezien hebben hoe snel het Deliverect-team heeft moeten schakelen om zoveel restaurants binnen een paar uur te helpen om over te schakelen naar een online business, heeft dit onze overtuiging alleen maar versterkt dat deze start-up iets bijzonders is.” 

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief