Lancering 888 Tripel Eight, nieuw Belgisch bier

Antwerpen, 18 april

19 april 2018

Onder het goedkeurend oog van de ambassadeur van China is 888, Tripel Eight, officieel gelanceerd. Het getal 8 is een geluksgetal in de Chinese cultuur. En dat was ook te merken aan het prachtige weer bij de voorstelling van het speciaalbier in de Antwerpse jachthaven. De plannen zijn groot en de afdronk is fijn.

Met een slogan als ‘The Taste of Happiness’ weet je meteen waar het over gaat. Drie maal het cijfer 8 en een geelkleurige verpakking verwijzen allemaal naar geluk in de Chinese cultuur. Dat zegt gelijk ook waar de ambitie voor dit bier ligt. Het vlot drinkbare speciaalbier met 8,8% alcohol moet de harten in het Verre Oosten veroveren.

Als minister van economie en bevoegd voor buitenlandse handel onderstreept Kris Peeters het belang van deze lancering voor het succes van de Belgische bieren in het buitenland. Burgervader Bart De Wever verwijst naar de geschiedenis van het bier in Antwerpen. Zijn matige consumptie staat in schril contrast met de liter die elke inwoner van Antwerpen dagelijks dronk zo’n 500 jaar geleden. Staatssecretaris Philippe De Backer heeft aandacht voor onze rijke cultuur van lekker eten en drinken.Het 888 Tripel Eight speciaalbier is lekker. Gemaakt met hop, gerst, mout en Belgische gist. Het wordt geserveerd in een groot glas. Een wijnglas eigenlijk waardoor de aroma’s optimaal tot hun recht komen. De smaak is vol, fruitig en fris. De 888 Tripel Eight zit in een zwarte longneck fles.

De ambassadeur gaat een goed woordje doen. Maar niet enkel China kan proeven van deze Belgische delicatesse. Ook professionals in foodservice kunnen genieten van Tripel Eight. Het bier is reeds verkrijgbaar in België. Weldra volgen Nederland en Duitsland. De rijkheid van dit nieuwe brouwsel biedt zeker gastronomische mogelijkheden. Alle suggesties zijn overigens welkom. Mail ze naar marc@foodservicecommunity.be en we zetten je culinaire 888 combinatie online.

Meer informatie over 888 Tripel Eight lees je op de nieuw gebrouwen website:  http://www.888tripeleight.be/

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief