GENTSE PILOOT CREËERT “OR’LYS”

EEN ORIGINELE HERBAL ORANGE LIQUEUR MET EEN KNIPOOG NAAR ZIJN LEIESTREEK

27 september 2020

Bron: persbericht

Prepared for take-off

 

Hij doet het adagium “van een probleem een opportuniteit maken” alle eer aan: de Gentse piloot Frederik Dewitte zag zijn professionele activiteit in de eerste maanden van de corona-crisis, toen het aantal vluchten tot een strikt minimum werd herleid, drastisch verminderen. Velen zouden moeilijk kunnen omgaan met de situatie, Frederik besloot in tegendeel om tijd te besteden aan een andere passie. De gastronoom in hem besloot een project dat al een tijdje in zijn hoofd zweefde, in ideale omstandigheden te doen landen: zijn eigen ideale drank maken om een gezellig diner te starten of af te sluiten. Vandaag mag Frederik gelukkig en fier zijn: zijn OR’LYS, een maceraat van sinaasappelzeste in combinatie met gedistilleerde kruiden, kende een meer dan geslaagde lancering : in een minimum van tijd haalde de eerste productie zowel bij de particulier als in de horeca feilloos haar eindbestemming. Ondertussen maakt Frederik zich op voor een tweede productieronde en mogen bartenders en horeca-uitbaters hun boekingen plaatsen. Op de doorstartbaan van OR’LYS kleurt de hemel blauw met een prachtige oranje-zon aan de horizon.

 

OR’LYS: als digestief OF aperitief

 

Frederik ging niet over één nacht ijs. Hij nam de nodige tijd om met verschillende recepten te experimenteren tot hij tot de smaak kwam die hem het meest kon bekoren. “Ik wou graag het suikergehalte dat van toepassing is voor een likeur, naar beneden halen, ook om OR’LYS zowel als digestief als aperitief te kunnen aanbieden en zo een nieuw en gezonder variant te creëren op deze drank”. Frederik slaagde er dankzij een vlotte samenwerking met de The Bassets Craft Distillery in Ruiselede in om een volledig nieuw recept te ontwikkelen, op basis van maar liefst 11 verschillende, gedistilleerde kruiden : citroengras, lavendel, rozemarijn, gember, venkel, kaffir, vlierbloesem, salie, basilicum, dille en munt.

 

Lokale verankering

 

OR’LYS vond alvast naadloos toegang tot bekende lokale horecazaken: Brasserie Vinois in Deurle, Restaurant Boulevard in Sint-Martens-Latem, Kasteel Viteux in De Pinte en zelfs de Indiana hockey en tennisclub in Zevergem hebben ondertussen de orancello Herbal Orange Liqueur op de kaart staan. Bovendien is Frederik momenteel in vergevorderde onderhandelingen met een lokale sterrenzaak waar de sommelier absolute fan is van het product. “De verwijzing naar de Leiestreek valt letterlijk en figuurlijk in de smaak”, ervaart Frederik, die de naam OR’LYS (Lys: Leie) bedacht als een poëtische verwijzing naar zijn Leiestreek. “Zoals befaamde artiesten hun schilderspalet hier met talent lieten spreken, willen wij graag met ons smakenpallet de papillen van onze consumenten ontroeren”, bevestigt Frederik met een knipoog.

 

Van de cockpit naar de cocktails

 

Frederik mag dan wel ondertussen volop weer actief als piloot de wereldrondreizen, toch koestert hij de ambitie om op middellange termijn een tweede drank te ontwikkelen. In zijn vrije tijd blijft Frederik een levensgenieter die zijn passies en impressies graag met zijn vrienden en familie deelt. Zo stelt hij voor OR’LYS ook graag een aantal “The Perfect serve”- suggesties voor op de website www.orlys.be. Hier kunnen particulieren de Herbal Orange Liqueur ook online bestellen aan 34,5€ de fles (500ml, 32%Vol.).

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief