Foodpairing of hoe het aromatische profiel van een rum te beschrijven We hoeven niet langer Foodpairing.com te presenteren. Deze wetenschappelijke methode maakt het vandaag mogelijk om het aromatische profiel van een product precies te definiëren. Deze techniek staat toe om verrassende combiaties te ontdekken tussen drank en voeding. Dit opent een heel nieuwe horizon voor chef-koks, barmannen en steeds meer consumenten die houden van nieuwe organoleptische ervaringen. De methode is gebaseerd op een eerste waarneming: 80% van de smaakbeleving wordt bereikt door de neus. Slechts 20% wordt bepaald door de aanraking en de smaak, de aroma's die in de mond worden waargenomen. Deze detectiemethode maakt het mogelijk om de belangrijkste geuren in soorten smaakstoffen en smaakdescriptoren te definiëren. Dit geheel maakt het vervolgens mogelijk om een aromatisch profiel voor elk product samen te stellen. De food pairing vindt plaats door de nabijheid van elk product te analyseren vanuit het principe om dezelfde sleutelaroma's te delen. Het experiment uitgevoerd op twee producten van Matuselum zorgde voor de volgende resultaten: • Matusalem Gran Reserva 15: het aromatische profiel onthult een grote nabijheid met aroma's zoals karamel, chocolade, fruitig, bloemen, fenol, vanille en hazelnoten Het eten en drinken dat deze rum het dichtst benadert, zijn Champagne, olijfolie, bramen of de ham van Bayonne
Deze rum is te koop in de betere drankenhandel aan € 42,5 • Matusalem Gran Reserva Rum Solera 23: aromatische profiel van deze rum is aan de fruitige kant van ananas en banaan in het bijzonder, romige smaak, houtig, rokerig, maar er is ook een vleugje vanille te bespeuren. Het eten en drinken dat past bij de gran reserva 23 zijn onder andere champagne, melkchocolade, banaan, worst, ...
Deze rum kan je terugvinden in de betere drankenhandel voor € 60
|