Archivino, een nieuwe manier om uw wijn te bewaren

Gezien op ProWein 2019

24 maart 2019

Het geniale wijnarchief. Zo wordt Archivino genoemd door de oprichters van dit bedrijf uit Zwitserland. Het is een nieuw opslagsysteem voor wijnflessen. Functioneel en met een prachtig hedendaags design. Zowel voor opslag in een wijnkelder, presentatie in een wijnwinkel als in een gastronomische omgeving.

Albert Einstein zei ooit: “Creativiteit is intelligentie die plezier maakt”. Plezier is ook het gevoel dat je krijgt bij het zien van Archivino. Het systeem werd bedacht door Erwin Spengler uit Uhwiesen in Zwitserland. Hij zocht naar een mooi en functionele oplossing voor zijn eigen wijnkelder en zo werd het concept geboren. De flessen worden aan de hals in gaten van een houten rek opgehangen. Door de enigszins gekantelde hoek blijft de wijn in contact met de kurk. Mogelijk bezinksel zakt naar het laagste punt in de fles waardoor deze altijd klaar is om uitgeschonken te worden. Ook kleine flessen, Champagne flessen als magnum flessen vinden hun plaats in het rek.

De Archivino wijnrekken kunnen aan de wand bevestigd worden. Nog functioneler, en ook mooier in een combinatie van meerdere rekken, is het modulaire systeem. Een railsysteem dat ontwikkeld werd voor elk type vloer, zorgt er voor dat elk rek zachtjes heen en weer gerold kan worden. Gezien elke ruimte verschillend is, wordt dit op maat aangepast. Een standaard wijnarchief bevat tot 180 flessen. Kleinere demorekken zijn eveneens beschikbaar. Standaard worden ze in hout vervaardigd; eik, walnoot of kersenhout. Afwerkingen in fineerhout zijn ook mogelijk. De houten rekken zijn vochtbestendig. Voor kelders waar de wijnetiketten vanzelf beschimmelen door de vocht, zijn er speciale oplossingen.Het design, de ontwikkeling en de uitvoering gebeurt helemaal door het Archivino team. Ze gebruiken daarbij enkel duurzaam FSC-gecertificeerd hout. Het systeem is niet alleen plaatsbesparend maar laat ook toe om elke fles afzonderlijk goed te kunnen zien. Het design is opvallend en het modulaire systeem heeft veel mogelijkheden om een unieke wijnplek te creëren. Mooie wijnen en mooi design gaan hand in hand met Archivino.

Meer informatie vind je op hun website.

Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief