5x groener ondernemen

19 november 2019

Wist je dat de keuze in ingrediënten voor je menukaart een enorme impact kan hebben op CO2 uitstoot en gezondheid? Greendish is een organisatie die bedrijven binnen de foodservice helpt duurzamer te worden, door onder andere de milieu-impact te verlagen en menu’s gezonder te maken. Ontdek 5 manieren om jouw onderneming te verduurzamen.

Hoe gaat Greendish te werk? Het team van Greendish bestaat uit voedingsdeskundigen, chefs en wetenschappers waardoor ze op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkeling binnen duurzaamheid en dit kunnen doorvertalen naar de trends binnen foodservice. Op deze manier kunnen ze voor iedere horeca onderneming een passend plan voorschrijven.1. Meer groenten, minder dierlijke eiwitten.

1. Meer groenten, minder dierlijke eiwitten

Uit onderzoek van Greendish en Wageningen Economic Research is gebleken dat het aanbod van meer groenten zorgt dat gasten tot wel 113% meer groenten consumeren. De gasttevredenheid blijft hierbij hetzelfde of stijgt zelfs.

2. Verminder het aanbod van vlees of vis

Je hoeft vlees en vis niet volledig van je menukaart te verwijderen - tenzij je formule zich bewust richt op een veganistisch of vegetarisch aanbod - maar het verminderen ervan zorgt ook voor een verbreding in je doelgroep. Op deze manier spreek je ook veganisten, vegetariërs en flexitariërs aan, of overtuig je nieuwsgierige vleeseters.


Benieuwd naar de overige 5 manieren? Dan lees hier verder. 
Elke maand vers nieuws in je mailbox?
Meld je aan voor onze nieuwbrief!
AVG wettelijk geldende voorwaarden
Supporting partners


Foodservice Community Home

De online plaats waar professionals uit de foodservice wereld samenkomen. Informeren, kennis delen, inspireren en samenwerken daar draait het hier om. Samen met u gaan we een netwerk creëren voor ondernemers en leveranciers op de foodservice markt met een centraal platform voor onderzoeksresultaten, inzichten, nieuws, trends, recepten, inspiratie, tips, advies, …

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief vol tips, trucs en agenda items.
Inschrijven nieuwsbrief